Biologique Recherche Logo

Kozmetički preparati za njegu lica

Povijest

U sve virtualnijem svijetu u kojem svi živimo dulje, uglavnom u urbanom i stresnom okružju, traganje za ugodom i ljepotom javlja se kao rastuća potreba. Ugled djelotvornosti metodologije Biologique Recherche, s više od 40 godina iskustva, temelji se na kombinaciji kliničkog pristupa personaliziranom kozmetičkom tretmanu, čistih, koncentriranih, gotovo sirovih sastojaka, složenih formula i originalnih i preciznih postupaka. Personalizirani tretmani Biologique Recherche sada su dostupni u više od 70 zemalja, u kozmetičkim i medicinskim središtima koja ekskluzivno distribuiraju metode njege i proizvode ovoga brenda. Središnji kozmetički salon Biologique Recherche, Ambassade de la Beauté, nalazi se na Avenue Champs-Elysées 32, u Parizu.

Princip formulacije proizvoda

Princip-formulacije

Svaki proizvod za njegu Biologique Recherche mora odgovarati na precizne kriterije:

 • vrlo visoka razina koncentracije i složenosti formulacija s biljnim, bio-morskim ili biološkim ekstraktima, u prosjeku višim od 20%
 • proizvodi su bez sintetičkih mirisa kako bi se očuvala cjelovitost formula i
  umanjile pojave preosjetljivosti
 • hladni proizvodni postupci kad god je to moguće za očuvanje izvorne strukture aktivnih sastojaka
 • najviša kvaliteta dostupnih aktivnih sastojaka.

Metodologija

Originalna metodologija Biologique Recherche temelji se na sljedeće tri osnovne faze:

Faza procjene

Fiziološki, bihevioristički i taktilni pristup

Faza procjene

Faza inicijalizacije

Čisti, uravnotežuje, pročišćuje i priprema

Faza njege

Hidratizira, stimulira, obnavlja, poljepšava i štiti

Trenutno stanje kože©

Koža je odraz samih nas; ona nema jedan, već više pojavnih oblika tijekom jednog dana, jednog života. Tako ne postoje dvije osobe sa sličnom kožom, i svatko ima Trenutna stanja kože© koja se i sama mogu razlikovati unutar jednog dana, ovisno o različitim dijelovima lica. Metodologija Biologique Recherche stoga tretira epidermu prema svakom pojedinačnom trenutnom stanju kože. Arbitrarna kategorizacija kože kao normalne, suhe ili masne pruža nedovoljnu fiziološku definiciju stanja kože te prikazuje statičnu sliku kozmetičke neravnoteže epiderme. Metodologija Biologique Recherche stoga se odnosi na epidermu prema svakom pojedinačnom Trenutnom stanju kože©.

Tretmani Biologique Recherche

Biologique Recherche tretman

Njega lica Biologique Recherche odvija se u tri osnovne faze i sedam etapa tijekom kojih se trebamo prepustiti stručnim i vještim rukama kozmetičarke, koja će lice oblikovati specifičnim i originalnim pokretima.

 1. Kozmetička procjena epiderme
 2. Faza inicijalizacije
  • Vrijeme opuštanja koje se sastoji od proprioceptivne masaže i čišćenja kože.
  • Priprema kože, osobito pomoću Lotion P50, losiona za mikro-piling koji poštuje pH vrijednost epiderme.
  • Nanošenje maske za pripremu, oživljavanje i stimuliranje kože.
 3. Faza njege
  Ova faza uključuje proizvode koji sadrže najvišu koncentraciju aktivnih sastojaka kako bi se »ponovnim oživljavanjem« epiderme njoj moglo pomoći da izrazi vlastite sposobnosti samoobnavljanja. Završna etapa omogućit će da se zadrži i optimizira djelovanje tretmana dodatnim unošenjem aktivnih tvari biljnog ili bio-morskog porijekla, u obliku izvornih seruma, krema i završnih seruma koje kozmetičarka specijalno prilagođava koži i njezinim potrebama

Gdje možete kupiti Biologique Recherche proizvode?

Besplatan pregled i dijagnozu trenutnog stanja Vaše kože te preporuku Biologique Recherche proizvoda možete dobiti u našem salonu na adresi Jaruščica 9A, II. kat, Zagreb.

Salon Arnika ovlašten je za tretmane i prodaju kozmetike Biologique Recharche. Sve proizvode navedene na našoj web stranici možete pronaći u našem salonu.