T: 01/889 10 87

E: arnika.ivana@gmail.com

A: Jaruščica 9A, II kat, Zagreb

Radno vrijeme: Pon-Pet 08:00-22:00, Sub 08:00-15:00

Prije poslije

Kozmetički tretman čišćenja lica započinje pripremom kože, odnosno uklanjanjem nečistoće s lica mlijekom za čišćenje, a zatim se losionom koža dezinficira i tonizira, a po potrebi se napravi i peeling (uklanjaju se mrtvi rožnati slojevi stanica).

Prije uporabe vapozona na lice se nanosi hranjiva krema. Nakon toga je potrebno vapozonom omekšati kožu lica i proširiti pore da se miteseri i akne što bezbolnije uklone. Aparat, tzv. vapozon proizvodi vodenu paru i ozon (O3) koji u dodiru s kožom djeluje baktericidno.

U vapozon se mogu dodati različita eterična ulja koja smiruju kožu (ružmarin), sprečavaju upale (kamilica), dezinficiraju (eukaliptus)… Prilikom čišćenja lica kozmetičarka se služi sterilnom gazom ili vatom, sterilnom iglicom i kozmetičkim povećalom koje omogućava precizno i detaljno uklanjanje mitesera i akni tako što jako dobro osvjetljava i uvećava kožu. Svaka akna ili miteser se posebno istiskuje, pa tretmani čišćenja lica potraju u nekim slučajevima i sat vremena.

Nakon čišćenja lica slijedi dezinfekcija losionom (uz dezinfekciju djeluje i adstringirajuće – steže pore) i visokom frekvencijom. To je aparat koji djeluje na ubrzano zacjeljivanje kože, ublažava crvenilo i dezinficira. Na kraju tretmana, na lice se nanosi maska koja također umiruje kožu. Ona može biti na bazi kamfora, algi, aloe vere...

Za kućnu njegu kozmetičarke preporučuju uporabu blage vitaminske kreme i bezalkoholnog losiona koji dezinfincira, skida višak masnoće i djeluje protuupalno. Ovisno o problemima preporučuje se i uporaba različitih maski od prirodnih tvari (pšenične mekinje, pivski kvasac, jogurt). Ako upalni procesi nisu bili prisutni, lice se smiri za nekoliko sati, a ako su bili, onda crvenilo potraje dan ili dva.

Na pojačani rad žlijezda lojnica utječe genetska predispozicija, prehrana (loše djeluju rafinirani i koncentrirani šećeri, margarin, maslac, pržena hrana, jaki začini, alkohol, kofein, čokolada, kakao, gazirana pića, majoneza, suhomesnati proizvodi). Potrebno je jesti hranu bogatu vlaknima koja tijelo čisti od toksina, voće i povrće, hranu bogatu cinkom (soja, cjelovite žitarice), kalijem, vitaminom C (sudjeluje u sintezi kolagena, poboljšava imunitet i reducira upale), vitaminom E (antioksidans, obnavlja tkiva), vitaminima B-kompleksa. Osim toga tu je i stres, hormonalni poremećaji, uzimanje nekih lijekova, Helicobacter pylori, policistični jajnici, različite bolesti i upalni procesi u organizmu pa je zato potreba za dolaskom na kozmetičke tretmane čišćenja lica različita od osobe do osobe, jer pojačani rad žlijezda lojnica više nije problem adolescentne dobi. Oko 20% slučajeva javlja se kod odraslih osoba, i muškaraca i žena.